Teatteri

Riihimäen kesäteatteri

Riihimäen kesäteatteri on 444-paikkainen kesäteatteri, jonka katsomo on katettu. Lisäksi alueelta löytyy 8 yleisövessaa sekä kahvila- ja anniskelupalvelut.

Kesäteatterialue ja palvelut aukeavat pääsääntöisesti 1 h ennen esityksen alkua.

Katsomo

Riihimäen kesäteatterin nousevassa katsomossa on 18 riviä, 438 istumapaikkaa sekä 6 pyörätuoli-/irtotuolipaikkaa.
Katsomo on katettu.

 

Riihimäen kesäteatterin nousevassa katsomossa on 18 riviä. Pyörätuolipaikat sijaitsevat katsomon yläpäässä.

Allinnan Monttu

Riihimäen Näyttämö (nykyisin Riihimäen Teatteri) perusti kesäteatterin Allinnan Montulle vuonna 1950. Ensimmäinen näytelmä oli Kenraalin morsian, ja siitä alkoi Allinnan Montun menestyksekäs kesäteatteritoiminta niin, että jo 50-luvun lopulla Allinnan Monttu alkoi käydä ahtaaksi katsojapaljouden vuoksi. Vuonna 1981 kesäteatterin toimintaa jatkoivat harrastelijavoimin Riihimäen Iltanäyttelijät. Teatteriyhdistys Pantalone siirtyi kesäteatterin jatkajaksi vuonna 1995 ja tuottivat produktioita aina vuoteen 2006, jolloin Riihimäen Nuorisoteatteri aloitti toiminnan, ja on siitä lähtien yhtäjaksoisesti tuottanut ensi-iltoja joka kesä.

Allinnan Montun lavalla on nähty sen historian vuosikymmenien aikana monia tähtiä.  Itse Tauno Palo näytteli vuonna 1959 Miljoonavaillinki -näytelmässä ja Kiljusen Herrasväki -näytelmän isän roolissa vieraili itseoikeutetusti Jukka Sipilä vuonna 2003. Myös Aku Hirviniemi ja Janne Kataja ovat olleet niin ohjaajina kuin näyttelijöinäkin Allinnan Montun vakiokasvoja 2000-luvun alun molemmin puolin.

Riihimäen kesäteatteri on siis jo vuosikymmeniä ollut erottamaton osa riihimäkeläistä kesäkulttuuria ja jatkaa perinteitä edelleen.

Tervetuloa Riihimäen kesäteatteriin!

Menneet näytelmät